Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hamlappen met mediterrane stamppot

Hamlappen met mediterrane stamppot

Ingrediënten

  • 450 g panklare vast kokende aardappelen
  • 400 g gesneden, panklare boerenkool
  • 4 PLUS magere hamlappen
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 100 g spekblokjes (uitgebakken)
  • 1 bekertje PLUS slagroom 125 ml
  • 4 eetlepels Marne honing mosterd 235 gram
  • peper
  • zout
  • 30 g roomboter
  • 2 el olijfolie
Hamlappen met mediterrane stamppot product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de sjalotjes en knoflook fijn en de paprika in blokjes.
  2. Snijd de aardappels in stukken en kook ze in een ruime pan met water en wat zout gaar. Voeg op het laatst de gesneden boerenkool erbij en laat meekoken. Giet het teveel aan vocht af maar bewaar dit. Stamp de aardappelen en de boerenkool goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Is de massa te dik, voeg dan nog wat kookvocht er aan toe.
  3. Kruid in de tussentijd de hamlappen met peper en zout en bak ze in een hete koekenpan met wat olie kort, krokant en net gaar.
  4. Vervolgens de boter uit laten bruisen in een koekenpan. Bak hierin de sjalot en knoflook licht. Voeg de paprika en uitgebakken spekjes er aan toe en bak het geheel even zachtjes. Voeg dit toe aan de stamppot en controleer op smaak.
  5. Als laatste de room met de mosterd in een pannetje aan de kook brengen en zachtjes laten inkoken. Verdeel de stamppot over de borden en leg de hamlappen er bovenop. Schenk de saus er rondom of serveer deze er apart bij.

    Voedingswaarde

  • Kcal 516
  • Eiwit 33 g
  • Koolhydraten 26 g
  • Vet 32 g