Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Haring ceviche

Haring ceviche

Ingrediënten

  • 4 maatjesharingen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el honing
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 Bio+ citroen
  • 150 gram rauwkost
  • wortelreepjes (julienne gesneden)
  • 150 gram radijsjes
  • 1 handvol hazelnoten
Haring ceviche product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 10 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Maak de marinade van de honing, witte wijnazijn en de sap en geraspte schil van de citroen.
  2. Hak de knoflook heel fijn en voeg toe aan de marinade.
  3. Leg hierin de haring (schep de marinade goed over de vis) en laat ongeveer 20 tot 30 minuten marineren in de koelkast.
  4. Maak ondertussen de salade.
  5. Snijd hiervoor de radijsjes in dunne plakjes en meng met de wortelreepjes. Hak de hazelnoten fijn.
  6. Haal vervolgens de vis uit de marinade en giet het overgebleven sap als een dressing over de radijsjes en wortelreepjes.
  7. Kruid de dressing eventueel met peper en zout.
  8. Serveer de haring (die door de marinade is ‘gegaard’) met de salade en garneer met de hazelnoten.