
Haring ceviche
4 pers.
ca. 10 min
Hollands
Ingrediënten
4 maatjesharingen
1 teentje knoflook
1 el honing
1 el witte wijnazijn
1 Bio+ citroen
150 gram rauwkost
wortelreepjes (julienne gesneden)
150 gram radijsjes
1 handvol hazelnoten
Bereidingswijze
Maak de marinade van de honing, witte wijnazijn en de sap en geraspte schil van de citroen.
Hak de knoflook heel fijn en voeg toe aan de marinade.
Leg hierin de haring (schep de marinade goed over de vis) en laat ongeveer 20 tot 30 minuten marineren in de koelkast.
Maak ondertussen de salade.
Snijd hiervoor de radijsjes in dunne plakjes en meng met de wortelreepjes. Hak de hazelnoten fijn.
Haal vervolgens de vis uit de marinade en giet het overgebleven sap als een dressing over de radijsjes en wortelreepjes.
Kruid de dressing eventueel met peper en zout.
Serveer de haring (die door de marinade is ‘gegaard’) met de salade en garneer met de hazelnoten.