
Hartige pannenkoeken met een frisse salade
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 pak mix voor Vegan pannenkoeken
500ml plantaardige drink
350 gram tomaten
200 gram rode kool
5 stengels lente-uitjes
150 gram wortels
2 eetlepels witte wijnazijn
100 gram verse spinazie
200 gram tuinerwten
Extra nodig: + mixer of garde
Bereidingswijze
1. Snijd de tomaat in partjes, de lente-ui in schuine ringen en de rode kool in dunne reepjes.
2. Maak het pannenkoekenbeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer de erwtjes en de helft van de lente-ui door het beslag
3. Verhit een scheutje olijfolie in een pan met dikke bodem, schep met behulp van een soeplepel het beslag voor één pannenkoek in de pan. Bak de pannenkoek aan beide zijden gaar en goudbruin. Herhaal deze stap tot het beslag op is.
4. Meng ondertussen de spinazie met de tomaat, de rode kool, de wortel en de resterende lente-ui tot een salade. Breng de salade op smaak met de witte wijnazijn, een scheutje olijfolie en wat peper.
5. Verdeel de pannenkoeken over de borden en serveer de salade er bovenop.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1481 Kj
Calorieën
351 kcal
Vetten
14 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
26 gram
Waarvan suikers
16 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
27 gram
Meer recepten in de categorie