

Hartige taart met prei en champignons
4 pers.
ca. 75 min
Ingrediënten
1 grote prei (LB)
400 g champignons (LB)
1 el olijfolie mild (fles, 1 l) (LB)
6 plakjes bladerdeeg (450 g, PLUS), ontdooid (LB)
4 witte scharreleieren M (LB)
1 beker crème fraîche (200 g) (LB)
150 g geraspte kaas, belegen 48+ (Zuivelmeester), (LB)
1 el knoflookpoeder (LB)
½ bakje platte peterselie (à 15 g)
Extra nodig: quichevorm of taartvorm met losse bodem (ca. 26 cm)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de prei in dunne ringen en de champignons in plakjes. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de champignons op hoog vuur 5 min. Neem uit de pan en bak de prei in het achtergebleven vocht 3 min. Laat goed uitlekken.
Bekleed de quichevorm met bladerdeeg en prik gaatjes in de bodem. Klop in een kom de eieren los met de crème fraîche, kaas, knoflookpoeder en peper en zout naar smaak. Snijd de peterselie fijn en voeg ¾ toe.
Schep de prei en champignons in de quichevorm en verdeel het eimengsel erover. Bak de quiche in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Bestrooi voor serveren met de rest van de peterselie.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
559 kcal
Vetten
44 gram
Koolhydraten
21 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
1 gram