
Hasselback aardappelen met pancetta en rozemarijn
4 pers.
ca. 60 min
Overig
Ingrediënten
1 kg driekleuren aardappelen
50 g boter, op kamertemperatuur
100 g plakjes pancetta of gerookt ontbijtspek, in repen
2 takjes rozemarijn
Bereidingswijze
Was en droog de aardappelen en snijd ze om de paar millimeter in tot net boven de onderkant, zodat de aardappel nog één geheel blijft. Verwarm de oven voor op 200ºC.
Smeer boter tussen de laagjes en leg de aardappelen naast elkaar in een ovenschaal. Bestrooi licht met zeezout. Duw stukjes pancetta en rozemarijnnaaldjes tussen de laagjes.
Bak de aardappelen in 30 minuten goudbruin. Bedruip ze af en toe met de aflopende boter uit de schaal
Variatietip!
Gebruik voor een vegetarische versie alleen boter met grof zout en peper, of geraspte kaas en verse kruiden. Dit gerecht kun je ook heel makkelijk op de BBQ klaarmaken.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
400 kcal
Vetten
24 gram
Koolhydraten
39 gram
Eiwitten
7 gram