Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hasselback aardappelen met pancetta en rozemarijn

Hasselback aardappelen met pancetta en rozemarijn

Hasselback aardappelen met pancetta en rozemarijn product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 kg driekleuren aardappelen
  • 50 g boter, op kamertemperatuur
  • 100 g plakjes pancetta of gerookt ontbijtspek, in repen
  • 2 takjes rozemarijn
Bereiden
Was en droog de aardappelen en snijd ze om de paar millimeter in tot net boven de onderkant, zodat de aardappel nog één geheel blijft. Verwarm de oven voor op 200ºC.
Smeer boter tussen de laagjes en leg de aardappelen naast elkaar in een ovenschaal. Bestrooi licht met zeezout. Duw stukjes pancetta en rozemarijnnaaldjes tussen de laagjes.
Bak de aardappelen in 30 minuten goudbruin. Bedruip ze af en toe met de aflopende boter uit de schaal
Variatie
Gebruik voor een vegetarische versie alleen boter met grof zout en peper, of geraspte kaas en verse kruiden.

Voedingswaarde

eiwit
7 g
koolhydraten
39 g
vet
24 g
Kcal
400