Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hasselback aardappelen met pancetta en rozemarijn

Hasselback aardappelen met pancetta en rozemarijn

Ingrediënten

  • 1 kg driekleuren aardappelen
  • 50 g boter, op kamertemperatuur
  • 100 g plakjes pancetta of gerookt ontbijtspek, in repen
  • 2 takjes rozemarijn
Hasselback aardappelen met pancetta en rozemarijn product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 60 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Was en droog de aardappelen en snijd ze om de paar millimeter in tot net boven de onderkant, zodat de aardappel nog één geheel blijft. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Smeer boter tussen de laagjes en leg de aardappelen naast elkaar in een ovenschaal. Bestrooi licht met zeezout. Duw stukjes pancetta en rozemarijnnaaldjes tussen de laagjes.
  3. Bak de aardappelen in 30 minuten goudbruin. Bedruip ze af en toe met de aflopende boter uit de schaal

Variatie

Gebruik voor een vegetarische versie alleen boter met grof zout en peper, of geraspte kaas en verse kruiden.

    Voedingswaarde

  • Kcal 400
  • Eiwit 7 g
  • Koolhydraten 39 g
  • Vet 24 g