
Hasselback van zoete aardappel en granaatappel
4 pers.
ca. 60 min
Ingrediënten
4 kleine zoete aardappelen
1 teen knoflook
4 el olijfolie
1 granaatappel
½ bakje verse bieslook
200 g Griekse yoghurt 10%
Bakpapier
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in de breedte in plakjes van 4 mm maar laat ze aan de onderkant aan elkaar zitten. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Pers de knoflook boven de olijfolie en bestrijk de aardappelen met de knoflookolie en bestrooi met zout naar smaak. Bak ze 15 min. met de snijkant naar beneden, keer ze om en bak nog 15 min. tot ze krokant en gaar zijn.
2 Halveer de granaatappel, houd de vrucht in een diepe kom en tik met een pollepel rondom tegen de schil, de pitjes vallen er vanzelf uit. Snijd de bieslook fijn, roer de helft door de yoghurt en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi de zoete aardappelen met de granaatappelpitjes en de rest van de bieslook en serveer de yoghurt erbij.
Handig: Om te voorkomen dat je de aardappelen helemaal doorsnijdt, kun je aan weerszijden van de aardappel, die in de breedte ligt, de stelen van twee houten lepels neerleggen. Dan kun je niet verder snijden dan de lepels!
Variatietip!
Lekker met lamsrack (450 g) of pompoenrollade. Dit gerecht kun je ook heel makkelijk op de BBQ klaarmaken.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
365 kcal
Vetten
20 gram
Koolhydraten
39 gram
Eiwitten
4 gram
Meer recepten in de categorie