Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hasselback van zoete aardappel en granaatappel

Hasselback van zoete aardappel en granaatappel

Ingrediënten

  • 4 kleine zoete aardappelen
  • 1 teen knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 1 granaatappel
  • ½ bakje verse bieslook
  • 200 g Griekse yoghurt 10%
  • Bakpapier
Hasselback van zoete aardappel en granaatappel product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 60 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in de breedte in plakjes van 4 mm maar laat ze aan de onderkant aan elkaar zitten. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Pers de knoflook boven de olijfolie en bestrijk de aardappelen met de knoflookolie en bestrooi met zout naar smaak. Bak ze 15 min. met de snijkant naar beneden, keer ze om en bak nog 15 min. tot ze krokant en gaar zijn.
  2. 2 Halveer de granaatappel, houd de vrucht in een diepe kom en tik met een pollepel rondom tegen de schil, de pitjes vallen er vanzelf uit. Snijd de bieslook fijn, roer de helft door de yoghurt en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi de zoete aardappelen met de granaatappelpitjes en de rest van de bieslook en serveer de yoghurt erbij.
  3. Handig: Om te voorkomen dat je de aardappelen helemaal doorsnijdt, kun je aan weerszijden van de aardappel, die in de breedte ligt, de stelen van twee houten lepels neerleggen. Dan kun je niet verder snijden dan de lepels!

Variatie

Lekker met lamsrack (450 g) of pompoenrollade.

    Voedingswaarde

  • Kcal 365
  • Eiwit 4 g
  • Koolhydraten 39 g
  • Vet 20 g