
Havermout-appelpannenkoekjes met appelstroop
Ontbijt
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
2 appels
100 gram havermout
100 gram tarwebloem
200 milliliter melk
2 eieren
2 eetlepels suiker
2 theelepels bakpoeder
1 eetlepel zonnebloemolie
5 eetlepels appelstroop
Bereidingswijze
1. Rasp 2 appels en meng met 100 g havermout, 100 g tarwebloem, 200 ml melk, 2 eieren, 2 el suiker en 2 tl bakpoeder tot een beslag.
2. Verhit telkens 1 el zonnebloemolie in een koekenpan en bak 4 kleine pannenkoekjes tegelijk op een middelhoge stand, ca. 3 min. per kant, tot ze lichtbruin zijn.
3. Serveer de pannenkoekjes met 4-6 el appelstroop.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
508 kcal
Vetten
16 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
88 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
11 gram
Meer recepten in de categorie