Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Hete bliksem

Hete bliksem

Ingrediënten

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 1 kilo Elstar appels
  • 50 gram boter
  • 2 uien
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 250 gram spekreepjes
Hete bliksem product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en snijd in grote blokjes. Breng een grote pan met ruim water en een flinke scheut zout aan de kook.
  2. Kook de aardappelblokjes in ongeveer 10 tot 15 minuten gaar. Giet de aardappelen af en doe ze terug in de pan om gaar te stomen.
  3. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels daarna in blokjes.
  4. Snijd de uien in halve ringen.
  5. Verhit de boter in een grote koekenpan en bak hierin op medium vuur de appel en ui ongeveer 10 tot 12 minuten zacht en goudbruin.
  6. Bak de spekreepjes in hun eigen vet in een andere koekenpan, gaar en krokant.
  7. Doe de gestoofde appel en ui bij de uitgestoomde aardappelen en stamp tot een puree, zo grof als fijn als je wil.
  8. Doe de mosterd erbij en kruid met peper.
  9. Schep er tot slot de krokante spekblokjes doorheen en serveer direct.