
Hummus bowl met aubergine, zoete paprika en halloumi
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 45 min
28.10 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 stuks Gele uien
2 tenen Knoflook
2 stuks Zoete puntpaprika
2 stuks Aubergine
1 stuk Bloemkool
2 theelepel Baharat
225 gram Halloumi
2 eetlepel Tomatenpuree
4 stuks Grote pitabroodjes
165 gram Kikkererwten
1 bosje Basilicum
400 gram Hoemoes
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Snijd de uien in dunne ringen en de knoflook in dunne plakjes. Verwarm een hapjespan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui met de knoflook gedurende 5 minuten. Verwijder de zaadlijsten en kroontjes van de zoete puntpaprika’s. Snijd het vruchtvlees in reepjes van 1 x 5 centimeter en voeg toe aan de ui. Bak gedurende 15 minuten, tot de paprika zacht beginnen te worden.
2. Verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie op hoog vuur. Snijd de aubergine in dobbelsteentjes en bak in de pan gedurende 10-15 minuten, tot de aubergine gaar en goudbruin kleurt.
3. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en meng met 3 eetlepels olijfolie, de baharat en ½ theelepel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 15-20 minuten, tot de roosjes goudbruin kleuren.
4. Haal de halloumi uit de verpakking en laat goed uitlekken op keukenpapier. Schep de aubergines bij de paprika en voeg de tomatenpuree samen met 2 eetlepels water toe. Verwarm de gebruikte koekenpan opnieuw met een scheut olijfolie en snijd ondertussen de halloumi in plakjes van ongeveer ½ centimeter dik. Bak de halloumi aan beide kanten goudbruin en krokant.
5. Rooster de pitabroodjes in de oven of een broodrooster. Spoel ondertussen de kikkererwten af in een vergiet onder de kraan en laat uitlekken. Voeg toe aan het paprika-auberginemengsel. Snijd de basilicum in reepjes.
6. Verdeel de hummus over de bodem van vier diepe borden en maak met de achterkant van een lepel een soort kuiltje in het midden. Schep hierin het paprika-auberginemengsel. Verdeel er de bloemkool en halloumi over. Garneer met de basilicum en serveer met de pitabroodjes.
Meer recepten in de categorie