
IJstaart met schuimkransjes en frambozen
10 pers.
ca. 210 min
Ingrediënten
1 bak vanille roomijs (1 liter)
1 bak slagroomijs aardbei witte chocolade (bak 900 ml)
100 g schuimkransjes roze/wit (zak 200 g, Feestelijk PLUS)
1 doosje diepvriesframbozen (250 g)
3 el dessertsaus aardbei (fles 260 g)
Extra nodig: cakevorm ca. 26 cm, plasticfolie
Bereidingswijze
Laat de twee ijssoorten 10 min. ontdooien. Bekleed ondertussen de cakevorm met 2 lagen plasticfolie en laat goed overhangen.
Verkruimel de schuimkransjes en 175 gram frambozen. Houd 2 eetlepels kruimels en 75 g hele frambozen achter voor versiering (frambozen in de diepvries). Schep het ijs om en om in de cakevorm, druk goed aan en strooi er tussendoor de verkruimelde schuimpjes en frambozen over. Druk weer goed aan, zorg dat er geen grote gaten in zitten en dek af met het overhangende folie. Zet minimaal 3 uur in de vriezer.
Stort de ijstaart, verwijder het folie, versier met de achtergehouden hele frambozen en schuimpjes en zigzag de dessertsaus erover.
Variatietip!
Deze ijstaart kun je heel goed een paar dagen van tevoren voorbereiden.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
429 kcal
Vetten
17 gram
Koolhydraten
63 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
5 gram