
Italiaanse kip met citroen-kruidenboter
4 pers.
ca. 90 min
Italiaans
Ingrediënten
1 PLUS Beter leven kip van 1,5 kilo
1 rode ui
4 tenen knoflook
1 citroen
½ sinaasappel
6 takjes rozemarijn
6 takjes tijm
1 el gedroogde salie
4 takjes krulpeterselie
2 el pesto
75 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
350 ml kippenbouillon
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maak de ui en knoflook schoon en snijd in grove stukken.
Rasp de citroen en leg de rasp apart.
Snijd de citroen en sinaasappel in grove stukken.
Vul de kip met de helft van de ui, knoflook, citroen en sinaasappel.
Leg de kip in een ovenschaal en verdeel de resterende ui, knoflook, citroen en sinaasappel om de kip heen.
Haal de blaadjes van de takjes rozemarijn en tijm en hak fijn.
Meng met de salie.
Verdeel een derde hiervan over het citroen-uimengsel om de kip heen.
Haal de blaadjes van de peterselietakjes en hak fijn.
Meng met de andere kruiden, pesto, helft van de citroenrasp (de rest heb je niet meer nodig) en roomboter.
Ga met je hand vanaf de achterkant van de kip onder het vel en duw voorzichtig het vel los.
Verdeel de kruidenboter onder het vel.
Giet de bouillon naast de kip en gaar de kip in ongeveer 1,5 uur in de oven.
Bedruip om de twintig minuten met braadvocht en check na 1,5 uur of de kip gaar is.
Haal de ovenschaal uit de oven, laat 10-15 minuten rusten en snijd aan.