
Italiaanse pastasalade met rauwe ham
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
32.61 voor 4 pers.
Ingrediënten
500 gram Tortellini met tomaat en kaas
4 eetlepel Olijfolie
1 stuk Aubergine
1 stuk Courgette
1 stuk Rode paprika
1 eetlepel Balsamico azijn
250 gram Cherrytomaten
150 gram Mini mozzarella
1 bosje Basilicum
100 gram Rauwe ham
100 gram Baby spinazie
75 gram Zwarte olijven
Bereidingswijze
1. Kook de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de tortellini af en spoel af onder de koude kraan. Meng met twee eetlepels olijfolie en zet apart.
2. Verwarm een grote koekenpan met de resterende twee eetlepels olijfolie. Verwijder de uiteindes van de aubergine en courgette. Verwijder de zaadlijsten en het kroontje van de paprika. Snijd in blokjes van 2 x 2 centimeter en bak in de koekenpan goudbruin. Breng op smaak met peper, zout en de balsamico azijn.
3. Halveer de cherrytomaatjes en mini mozzarella. Haal de blaadjes van de basilicum en scheur in stukjes. Scheur of snijd de rauwe ham in grove stukken. Meng de tortellini met de aubergine, courgette, paprika, cherrytomaatjes, mozzarella, basilicum, rauwe ham, babyspinazie en de zwarte olijven. Serveer de Italiaanse pastasalade in diepe borden.
Meer recepten in de categorie