Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kabeljauwfilet met prei en kappertjes

Kabeljauwfilet met prei en kappertjes

Kabeljauwfilet met prei en kappertjes product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Buffetgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 25 g roomboter
  • 1 kleine prei, in dunne ringetjes
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 500 g kabeljauwfilet (PLUS MSC), in 4 stukken
  • 2 tl kappertjes
  • 2 takjes dille (bakje 20 g), grofgehakt
  • 150 ml droge witte wijn
  • EXTRA ovenschaal en aluminiumfolie
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 180ºC. Vet de ovenschaal in met de boter en verdeel de prei en sjalot over de bodem. Leg de kabeljauwfilet op de groenten.
Bestrooi met de kappertjes, dille en peper naar smaak. Schenk de wijn over de vis. Dek de schaal goed af met aluminiumfolie.
Gaar de vis 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Variatie
Vervang voor een duo van vis de helft van de kabeljauwfilet door zalmfilet. Snijd de vis in 8 gelijke stukken. Gebruik eenpersoonsovenschaaltjes voor een extra feestelijke presentatie.

Voedingswaarde

eiwit
23 g
koolhydraten
3 g
vet
6 g
Kcal
175