1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kabeljauwfilet met prei en kappertjes

Kabeljauwfilet met prei en kappertjes

Kabeljauwfilet met prei en kappertjes product foto
  • Ingredienten:

  • 25 g roomboter
  • 1 kleine prei, in dunne ringetjes
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 500 g kabeljauwfilet (PLUS MSC), in 4 stukken
  • 2 tl kappertjes
  • 2 takjes dille (bakje 20 g), grofgehakt
  • 150 ml droge witte wijn
  • EXTRA ovenschaal en aluminiumfolie
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 180ºC. Vet de ovenschaal in met de boter en verdeel de prei en sjalot over de bodem. Leg de kabeljauwfilet op de groenten.
Bestrooi met de kappertjes, dille en peper naar smaak. Schenk de wijn over de vis. Dek de schaal goed af met aluminiumfolie.
Gaar de vis 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Variatie
Vervang voor een duo van vis de helft van de kabeljauwfilet door zalmfilet. Snijd de vis in 8 gelijke stukken. Gebruik eenpersoonsovenschaaltjes voor een extra feestelijke presentatie.
Menugang
Buffetgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 23 g
  • koolhydraten
  • 3 g
  • vet
  • 6 g
  • Kcal
  • 175
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie