Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kabeljauwfilet met prei en kappertjes

Kabeljauwfilet met prei en kappertjes

Ingrediënten

  • 25 g roomboter
  • 1 kleine prei, in dunne ringetjes
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 500 g kabeljauwfilet (PLUS MSC), in 4 stukken
  • 2 tl kappertjes
  • 2 takjes dille (bakje 20 g), grofgehakt
  • 150 ml droge witte wijn
  • EXTRA ovenschaal en aluminiumfolie
Kabeljauwfilet met prei en kappertjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Borrel
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 180ºC. Vet de ovenschaal in met de boter en verdeel de prei en sjalot over de bodem. Leg de kabeljauwfilet op de groenten.
  2. Bestrooi met de kappertjes, dille en peper naar smaak. Schenk de wijn over de vis. Dek de schaal goed af met aluminiumfolie.
  3. Gaar de vis 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Variatie

Vervang voor een duo van vis de helft van de kabeljauwfilet door zalmfilet. Snijd de vis in 8 gelijke stukken. Gebruik eenpersoonsovenschaaltjes voor een extra feestelijke presentatie.

    Voedingswaarde

  • Kcal 175
  • Eiwit 23 g
  • Koolhydraten 3 g
  • Vet 6 g