
Kabeljauwfilet met prei en kappertjes
4 pers.
ca. 25 min
Hollands
Ingrediënten
25 g roomboter
1 kleine prei, in dunne ringetjes
1 sjalotje, fijngesnipperd
500 g kabeljauwfilet (PLUS MSC), in 4 stukken
2 tl kappertjes
2 takjes dille (bakje 20 g), grofgehakt
150 ml droge witte wijn
EXTRA ovenschaal en aluminiumfolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 180ºC. Vet de ovenschaal in met de boter en verdeel de prei en sjalot over de bodem. Leg de kabeljauwfilet op de groenten.
Bestrooi met de kappertjes, dille en peper naar smaak. Schenk de wijn over de vis. Dek de schaal goed af met aluminiumfolie.
Gaar de vis 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Variatietip!
Vervang voor een duo van vis de helft van de kabeljauwfilet door zalmfilet. Snijd de vis in 8 gelijke stukken. Gebruik eenpersoonsovenschaaltjes voor een extra feestelijke presentatie.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
175 kcal
Vetten
6 gram
Koolhydraten
3 gram
Eiwitten
23 gram
Meer recepten in de categorie