

Kip kerrie met ananas
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
8.35 voor 4 pers.
Ingrediënten
400 gram Kipfilet
2 stuks Paprikamix
2 stuks Uien
2 tenen Knoflook
250 gram Ananas
300 gram Pandanrijst
2 eetlepel Zonnebloemolie
1 eetlepel Kerriepoeder
250 ml Kokosmelk
1 stuk Bouillonblokjes kip
Bereidingswijze
1. Snijd de kipfilet in blokjes, de rode paprika in blokjes, snipper de uien, snijd de knoflook fijn en snijd de ananas in stukjes.
2. Kook de rijst zoals op de verpakking vermeld staat.
3. Verhit de olie in een ruime pan. Breng de kip op smaak met peper en zout en bak aan in de olie tot dit goudbruin en gaar is. Haal uit de pan en zet opzij.
4. Roerbak dan de paprika en ui tot dit zacht begint te worden. Voeg de kerriepoeder toe en bak dit kort mee. Voeg de kokosmelk, het verkruimelde bouillonblokje en 150 ml heet water toe en laat 5 minuten pruttelen.
5. Voeg de kip en de ananas stukjes toe aan de pan en laat nog een paar minuten pruttelen zodat de kip weer warm is.
6. Serveer met rijst en optioneel wat verse peterselie.
Meer recepten in de categorie