
Kipdrumsticks met groentensalsa en gebakken aardappelen
4 pers.
ca. 25 min
Hollands
Ingrediënten
8 Stuks kip drumsticks
2,5 el Franse mosterd
3 el Olijfolie
4 Sjalotjes
1 Courgette
4 Tomaten
3 Teentjes knoflook
1,5 el Silvo provençaalse kruiden
Peper
Zout
Bereidingswijze
Smeer de kipdrumsticks in met mosterd. Verhit een grote koekenpan met olijfolie op matig vuur en bak de drumsticks rondom bruin en gaar.
Snij hierna de courgette en tomaten in blokjes, de knoflook fijn en sjalotjes in partjes.
Haal de drumsticks uit de pan en bak in deze pan de sjalotjes, courgette, tomaten en knoflook. Voeg de Provençaalse kruiden toe en breng op smaak met peper en zout.
Leg vervolgens de drumsticks erbij en stoof dit gaar in ongeveer 10 minuten met de deksel op de pan. Af en toe de poten omdraaien.
Bak in de tussentijd de aardappeltjes goudbruin en gaar. Serveer de kipdrumsticks met de groentensalsa en gebakken aardappeltjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
1174 kcal
Vetten
99 gram
Koolhydraten
53 gram
Eiwitten
23 gram