
Kipsaté met nasi en ei
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Indonesisch
Ingrediënten
350 g Boerentrots van PLUS Kipfilet, in blokjes
3 el ketjap mans
300 g PLUS Witte rijst
4 PLUS Vrije uitloop eieren
4 el PLUS Zonnebloemolie
2 preien, in ringetjes
1 zak nasigroenten (450 g)
1 beker PLUS Satésaus kant en klaar (500 g)
1 bakje PLUS Boemboe voor nasi goreng (95 g)
Bereidingswijze
Schep de kipfiletblokjes om met de ketjap en peper (of sambal) naar smaak.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren in 7 min. hard.
Rijg de kipfiletblokjes aan de prikkers. Verhit in een koekenpan 2 el olie. Bak de kipsaté in 8-10 min. lichtbruin en gaar.
Verhit in een wok de laatste 2 el olie. Bak de prei 2 min. Voeg de nasigroenten toe en bak de groenten nog 4 min. Verwarm de satésaus volgens de aanwijzingen.
Voeg de boemboe met 75 ml water toe aan de groenten. Voeg de rijst toe en bak 1 min. mee. Breng op smaak met peper. Pel de eieren en snijd in partjes.
Schep de nasi op 4 borden. Leg de kipsaté en partjes ei erbij. Schep de satésaus over de kipsaté.
Variatietip
Bestrooi de nasi met wat ongezouten pinda’s. Pinda’s bevatten plantaardige eiwitten. 100% vega? Maak de saté van blokjes tofu.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
904 kcal
Vetten
32 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
99 gram
Waarvan suikers
30 gram
Vezels
12 gram
Eiwitten
49 gram
Zout
2.50 gram