
Kipschnitzel met mosterdrisotto
4 pers.
ca. 40 min
Ingrediënten
6 eetlepel olijfolie
25 gram boter
1 ui gesnipperd
400 gram risottorijs
1 liter hete kippen of vlees bouillon
4 kipschnitzels
3 eetlepel mosterd
100 gram geraspte oude kaas
2 eetlepel gehakte peterselie
Bereidingswijze
Verhit 2 eetlepels olijf olie en de boter en fruit hierin de ui. Voeg de rijs toe en bak deze mee met de korrels glanzen. Voeg 1 soeplepel bouillon toe en roer deze uit tot het in de rijs is opgenomen. Herhaal dit in circa 20 minuten tot de rijs gaar en romig is. Bak intussen in 3 eetlepels olijfolie de kipschnitzels in circa 15 minuten rondom bruin en gaar. Roer de rest van de olijfolie, de mosterd en de 2 eetlepels kaas door de risotto en laat het met de deksel op de pan circa 3 minuten staan. Bestrooi de risotto met de rest van de kaas en de perselie. Serveer met de kipschnitzels. Lekker met diepvriesgroenten.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
920 kcal
Vetten
35 gram
Koolhydraten
93 gram
Eiwitten
28 gram