
KitKat kwarktaart
10 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 pak kwarktaartmix
168 gram kitkat
450 gram vanillekwark
250 ml slagroom
60 gram roomboter
75 gram pure chocolade
Bereidingswijze
+ springvorm, handmixer
1. Smelt de roomboter in een steelpan en mix met de inhoud van het zakje bodemmix. Bekleed de springvorm met bakpapier, verdeel de bodemmix over de springvorm en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel.
2. Mix 400 ml water met de kwark en de slagroom. Voeg de inhoud van het zakje taartmix toe en mix tot een glad geheel. Giet op de taartbodem en laat minstens 2,5 uur opstijven in de koelkast.
3. Hak de KitKat grof en verdeel over de taart.
4. Breng een pan met een laagje water aan de kook en hak de chocolade in stukken. Smelt de chocolade au bain-marie. Verdeel zodra de chocolade gesmolten is met een lepel over de taart.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1595 Kj
Calorieën
379 kcal
Vetten
26 gram
Waarvan verzadigd vet
16 gram
Koolhydraten
31 gram
Waarvan suikers
27 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
7 gram
Meer recepten in de categorie