
Klassieke romige kwarktaart
4 pers.
ca. 30 min
Amerikaans
Ingrediënten
150 g volkorenbiscuits naar keuze
75 g gesmolten boter
rasp en sap van ½ sinaasappel
3 blaadjes gelatine
200 ml slagroom
50 g suiker
500 g kwark
EXTRA springvorm van 20 cm, bodem bekleed met bakpapier
Bereidingswijze
Vermaal de biscuits helemaal fijn in de keukenmachine of verkruimel met de hand en schep er de gesmolten boter en een theelepel sinaasappelrasp doorheen. Druk dit aan op de bodem van de springvorm en zet in de koelkast.
Week de gelatine in een laagje koud water.
Klop de slagroom stijf met de suiker.
Verwarm het sinaasappelsap, maar laat het niet koken. Los de uitgeknepen gelatineblaadjes er al roerende in op. Klop deze sinaasappelgelatine en rasp gelijkmatig door de kwark.
Schep de room er dan rustig en gelijkmatig doorheen.
Giet dit mengsel op de koekjesbodem en laat afgedekt minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Variatietip!
Een klassieke kwarktaart wordt nog lekkerder met een mooie topping van papaja. Week daarvoor 4 blaadjes gelatine in koud water. Pureer het vruchtvlees van een eetrijpe papaja met het sap van ½ limoen, 100 ml water, 2 tl suiker en 1 tl geraspte verse gember. Breng de puree (ca. 300 ml) aan de kook en los de gelatine erin op. Verdeel het mengsel over de opgesteven kwarktaart. Laat dit nog een uur opstijven in de koelkast. Je kunt de gelatine ook weglaten en de papajasaus er apart bij serveren.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
675 kcal
Vetten
46 gram
Koolhydraten
44 gram
Eiwitten
19 gram