Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Klassieke romige kwarktaart

Klassieke romige kwarktaart

Ingrediënten

  • 150 g volkorenbiscuits naar keuze
  • 75 g gesmolten boter
  • rasp en sap van ½ sinaasappel
  • 3 blaadjes gelatine
  • 200 ml slagroom
  • 50 g suiker
  • 500 g kwark
  • EXTRA springvorm van 20 cm, bodem bekleed met bakpapier
Klassieke romige kwarktaart product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Vermaal de biscuits helemaal fijn in de keukenmachine of verkruimel met de hand en schep er de gesmolten boter en een theelepel sinaasappelrasp doorheen. Druk dit aan op de bodem van de springvorm en zet in de koelkast.
  2. Week de gelatine in een laagje koud water.
  3. Klop de slagroom stijf met de suiker.
  4. Verwarm het sinaasappelsap, maar laat het niet koken. Los de uitgeknepen gelatineblaadjes er al roerende in op. Klop deze sinaasappelgelatine en rasp gelijkmatig door de kwark.
  5. Schep de room er dan rustig en gelijkmatig doorheen.
  6. Giet dit mengsel op de koekjesbodem en laat afgedekt minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Variatie

Een klassieke kwarktaart wordt nog lekkerder met een mooie topping van papaja. Week daarvoor 4 blaadjes gelatine in koud water. Pureer het vruchtvlees van een eetrijpe papaja met het sap van ½ limoen, 100 ml water, 2 tl suiker en 1 tl geraspte verse gember. Breng de puree (ca. 300 ml) aan de kook en los de gelatine erin op. Verdeel het mengsel over de opgesteven kwarktaart. Laat dit nog een uur opstijven in de koelkast. Je kunt de gelatine ook weglaten en de papajasaus er apart bij serveren.

    Voedingswaarde

  • Kcal 675
  • Eiwit 19 g
  • Koolhydraten 44 g
  • Vet 46 g