Wij roepen per direct het PLUS Shoarmavlees met houdbaarheidsdatum (tht) 17-12-2018 en tht’s daarvoor terug. Het betreft PLUS Shoarmavlees 500 gram en PLUS Shoarmavlees 1 kilo. De producten kunnen mogelijk besmet zijn met de salmonella bacterie. We raden consumenten aan het product niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Klassieke romige kwarktaart

Klassieke romige kwarktaart

Klassieke romige kwarktaart product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 150 g volkorenbiscuits naar keuze
  • 75 g gesmolten boter
  • rasp en sap van ½ sinaasappel
  • 3 blaadjes gelatine
  • 200 ml slagroom
  • 50 g suiker
  • 500 g kwark
  • EXTRA springvorm van 20 cm, bodem bekleed met bakpapier
Bereiden
Vermaal de biscuits helemaal fijn in de keukenmachine of verkruimel met de hand en schep er de gesmolten boter en een theelepel sinaasappelrasp doorheen. Druk dit aan op de bodem van de springvorm en zet in de koelkast.
Week de gelatine in een laagje koud water.
Klop de slagroom stijf met de suiker.
Verwarm het sinaasappelsap, maar laat het niet koken. Los de uitgeknepen gelatineblaadjes er al roerende in op. Klop deze sinaasappelgelatine en rasp gelijkmatig door de kwark.
Schep de room er dan rustig en gelijkmatig doorheen.
Giet dit mengsel op de koekjesbodem en laat afgedekt minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Variatie
Een klassieke kwarktaart wordt nog lekkerder met een mooie topping van papaja. Week daarvoor 4 blaadjes gelatine in koud water. Pureer het vruchtvlees van een eetrijpe papaja met het sap van ½ limoen, 100 ml water, 2 tl suiker en 1 tl geraspte verse gember. Breng de puree (ca. 300 ml) aan de kook en los de gelatine erin op. Verdeel het mengsel over de opgesteven kwarktaart. Laat dit nog een uur opstijven in de koelkast. Je kunt de gelatine ook weglaten en de papajasaus er apart bij serveren.

Voedingswaarde

eiwit
19 g
koolhydraten
44 g
vet
46 g
Kcal
675