Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Klassieke witte asperges met ham en ei

Klassieke witte asperges met ham en ei

Ingrediënten

  • 1 kg witte asperges
  • 1 zakje aspergesaus
  • 110 gram achterham
  • 4 stuks eieren
  • 600 gram aardappelschijfjes
  • 5 takjes krulpeterselie
Klassieke witte asperges met ham en ei product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Schil de asperges vanaf net iets onder de kop in een rechte lijn naar beneden. Snijd na het schillen circa 3 cm van de harde onderkant af en zorg dat de asperges ongeveer dezelfde lengte hebben.
  2. 2. Maak je gebruik van een aspergepan? Plaats de asperges dan rechtop in het mandje, plaats het mandje in de pan en voeg koud water toe tot aan de onderkant van de kopjes. Geen aspergepan? Leg de asperges in een pan en voeg voldoende koud water toe tot de asperges onderstaan.
  3. 3. Breng in beide gevallen het water aan de kook en kook de asperges 5 minuten. Draai het vuur uit en laat de asperges, afhankelijk van de dikte, nog 10-15 minuten met de deksel op de pan nagaren.
  4. 4. Breng ondertussen een steelpan met water aan de kook en kook de eieren 8 minuten. Giet de eieren af en laat ze schrikken in koud water. Pel de eieren en prak deze fijn met een vork.
  5. 5. Verhit, terwijl de eieren koken, een scheutje olie in een koekenpan. Bak de aardappelschijfjes in 8 minuten rondom goudbruin.
  6. 6. Bereid vervolgens de aspergesaus met 200 ml water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. 7. Hak de peterselie fijn. Verdeel de asperges samen met de saus, de eieren, de gebakken aardappelschijfjes en de ham over de borden en garneer met de peterselie.
  8. Tip: extra lekker met een glas frisse Pinot Blanc - Ernest Wein Pinot Blanc Alsace uit de Elzas.

    Voedingswaarde

  • Kcal 406
  • Eiwit 21 g
  • Koolhydraten 40 g
  • waarvan suikers 4
  • Vet 17 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 7
  • Vezels 6