
Klassieke witte asperges met ham en ei
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 kg witte asperges
1 zakje aspergesaus
110 gram achterham
4 stuks eieren
600 gram aardappelschijfjes
5 takjes krulpeterselie
Bereidingswijze
1. Schil de asperges vanaf net iets onder de kop in een rechte lijn naar beneden. Snijd na het schillen circa 3 cm van de harde onderkant af en zorg dat de asperges ongeveer dezelfde lengte hebben.
2. Maak je gebruik van een aspergepan? Plaats de asperges dan rechtop in het mandje, plaats het mandje in de pan en voeg koud water toe tot aan de onderkant van de kopjes. Geen aspergepan? Leg de asperges in een pan en voeg voldoende koud water toe tot de asperges onderstaan.
3. Breng in beide gevallen het water aan de kook en kook de asperges 5 minuten. Draai het vuur uit en laat de asperges, afhankelijk van de dikte, nog 10-15 minuten met de deksel op de pan nagaren.
4. Breng ondertussen een steelpan met water aan de kook en kook de eieren 8 minuten. Giet de eieren af en laat ze schrikken in koud water. Pel de eieren en prak deze fijn met een vork.
5. Verhit, terwijl de eieren koken, een scheutje olie in een koekenpan. Bak de aardappelschijfjes in 8 minuten rondom goudbruin.
6. Bereid vervolgens de aspergesaus met 200 ml water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
7. Hak de peterselie fijn. Verdeel de asperges samen met de saus, de eieren, de gebakken aardappelschijfjes en de ham over de borden en garneer met de peterselie.
Tip: extra lekker met een glas frisse Pinot Blanc - Ernest Wein Pinot Blanc Alsace uit de Elzas.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1707 Kj
Calorieën
406 kcal
Vetten
17 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
40 gram
Waarvan suikers
4 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
21 gram