
Knakworstjes in deeg op een stokje
10 pers.
Ingrediënten
1 blikje knakworstjes, 10 stuks
4 plakjes bladerdeeg
2 eetlepels sesam- of maanzaad
2 eetlepels olie
Extra nodig: 10 houten prikkers
Bereidingswijze
Laat de knakworstjes goed uitlekken en dep ze droog. Steek de knakworstjes in de lengte aan houten prikkers of stokjes uit het bos.
Snijd bladerdeeg in 5 repen en plak 2 repen aan elkaar zodat er een lange reep ontstaat. Bestrooi de repen met sesam- of maanzaad en druk de zaadjes aan zodat ze in het deeg blijven plakken. Wikkel om elk worstje een reep deeg. Bestrijk met een beetje olie en bestrooi met de rest van het sesam- of maanzaad.
Gaar de spiesen ca. 15 minuten boven indirecte hitte met de deksel op de barbecue, keer ze na 7 minuten om. Serveer met tomatenketchup en zoete mosterd.
Meer recepten in de categorie