
Knapperige groene salade van peulvruchten met een uiencompote
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
200 gram tuinerwten (diepvries)
200 gram sperziebonen (diepvries)
60 ml port
3 stuks rode uien
150 gram mini mozzarella
300 gram broccoli
30 gram donkere basterdsuiker
10 blaadjes basilicum
Bereidingswijze
1. Pel de rode uien en snijd in halve ringen. Bak de uien in 3 minuten glazig en voeg vervolgens de port, de basterdsuiker en de rode wijn azijn toe. Draai het vuur laag en laat gedurende 25 minuten inkoken.
2. Verhit een koekenpan en verwarm de broccoliroosjes, de tuinerwtjes en de sperzieboontjes. Zorg dat de groentes knapperig blijven en verdeel over een grote schaal. Hak de basilicum grof en meng door elkaar. Verdeel de mozzarella bolletjes over de schaal.
3. Serveer de groene salade met de uiencompote en garneer met blaadjes basilicum.
Tip: lekker om deze salade te serveren bij een malse biefstuk!
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1047 Kj
Calorieën
249 kcal
Vetten
6 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
26 gram
Waarvan suikers
15 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
15 gram