Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Knapperige groene salade van peulvruchten met een uiencompote

Knapperige groene salade van peulvruchten met een uiencompote

Ingrediënten

  • 200 gram tuinerwten (diepvries)
  • 200 gram sperziebonen (diepvries)
  • 60 ml port
  • 3 stuks rode uien
  • 150 gram mini mozzarella
  • 300 gram broccoli
  • 30 gram donkere basterdsuiker
  • 10 blaadjes basilicum
Knapperige groene salade van peulvruchten met een uiencompote product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Pel de rode uien en snijd in halve ringen. Bak de uien in 3 minuten glazig en voeg vervolgens de port, de basterdsuiker en de rode wijn azijn toe. Draai het vuur laag en laat gedurende 25 minuten inkoken.
  2. 2. Verhit een koekenpan en verwarm de broccoliroosjes, de tuinerwtjes en de sperzieboontjes. Zorg dat de groentes knapperig blijven en verdeel over een grote schaal. Hak de basilicum grof en meng door elkaar. Verdeel de mozzarella bolletjes over de schaal.
  3. 3. Serveer de groene salade met de uiencompote en garneer met blaadjes basilicum.
  4. Tip: lekker om deze salade te serveren bij een malse biefstuk!

    Voedingswaarde

  • Kcal 249
  • Eiwit 15 g
  • Koolhydraten 26 g
  • waarvan suikers 15
  • Vet 6 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 4
  • Vezels 9