Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Kokos garnalen in sriracha saus met rijst

Kokos garnalen in sriracha saus met rijst

Ingrediënten

  • 300 gram Garnalen
  • 30 gram Bloem
  • 1 stuk Eieren
  • 30 gram Kokosrasp
  • 30 gram Panko
  • 1 theelepel Paprikapoeder
  • 300 gram Pandan rijst
  • 1 stuk Bouillon
  • 100 gram Mayonaise
  • 60 gram Chilisaus
  • 30 gram Sriracha
  • 2 stuks Avocado
  • 2 theelepel Sesamzaad
Kokos garnalen in sriracha saus met rijst product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en ontdooi de garnalen.
  2. Meng de kokosrasp met de panko, paprikapoeder en olie. Haal de garnalen eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en dan door het panko kokosmengsel.
  3. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 10 minuten af, keer halverwege om.
  4. Kook ondertussen de rijst zoals op de verpakking vermeld staat.
  5. Verhit 400 ml water met het bouillonblokje, de mayonaise, chilisaus en sriracha. Roer door tot er een dikke saus ontstaat.
  6. Serveer de rijst met de garnalen, de saus, in plakjes gesneden avocado en garneer met sesamzaad.

    Voedingswaarde

  • Kcal 427
  • Eiwit 16 g
  • Koolhydraten 71 g
  • waarvan suikers 1
  • Vet 7 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 5
  • Vezels 1