

Koningsdag hapjesplank
Hapje
4 pers.
ca. 30 min
9.44 voor 4 pers.
Ingrediënten
300 gram Trostomaten
1 stuk Rode uien
2 tenen Knoflook
10 gram Basilicum
4 eetlepel Olijfolie mild
1 stuk Stokbrood
2 stuks Tortilla
100 gram Gerookte atlantische zalm
100 gram Roomkaas
30 gram Rucola
1 stuk Hummus gegrilde groenten
1 pak Jos poell toast
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
2. Breng een pannetje met water aan de kook. Snij de tomaten aan de onderkant kruislings in, leg in het hete water en haal van het vuur. Laat 10 minuten staan, dan kan je het velletje er makkelijk af trekken.
3. Verwijder de zaadlijst en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de rode ui, snijd de knoflook en de basilicum fijn. Meng samen met 2 el olijfolie door, breng op smaak met peper en zout.
4. Snijd het stokbrood in plakken, dep licht in met de resterende olijfolie en rooster 10 minuten in de oven.
5. Verwarm de tortilla’s kort in een droge hete koekenpan, smeer in met de roomkaas en beleg met de rucola en gerookte zalm. Rol op en snijd in stukjes.
6. Dien de borrelplank op met de groentenhummus, de toastjes, de zalmrolletjes en het geroosterde stokbrood met de bruschettamix.
Meer recepten in de categorie