Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Koolraap frietjes met een winterse falafel-pompoen salade

Koolraap frietjes met een winterse falafel-pompoen salade

Ingrediënten

  • 400 gram koolrapen
  • 300 gram boerenkool
  • 200 gram falafel
  • 4 eetlepels magere yoghurt
  • 1 stuk pompoen
  • 1 stuk avocado
  • 20 gram koriander
  • 1 handje walnoot
  • 70 gram witte kaas
  • 1 theelepel paprikapoeder
Koolraap frietjes met een winterse falafel-pompoen salade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Halveer de pompoen, verwijder de pitten en de schil en snijd in stukjes. Verdeel in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en paprikapoeder en plaats 30 minuten in de oven.
  3. Verdeel in een andere ovenschaal de koolraap, besprenkel met olijfolie en plaats de laatste 20 minuten bij de pompoen in de oven.
  4. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak de falafel in 8 minuten goudbruin.
  5. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Prak fijn met een vork de avocado fijn en mix met de yoghurt.
  6. Hak de koriander fijn, de walnoten grof en verkruimel de witte kaas. Meng de boerenkool met de pompoen, de falafel en de witte kaas. Verdeel over de borden en garneer met de walnoten en koriander. Serveer met de koolraap frietjes en de avocado-yogurt dip.

    Voedingswaarde

  • Kcal 368
  • Eiwit 15 g
  • Koolhydraten 30 g
  • waarvan suikers 9
  • Vet 19 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 6
  • Vezels 14