
Koolraap frietjes met een winterse falafel-pompoen salade
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
400 gram koolrapen
300 gram boerenkool
200 gram falafel
4 eetlepels magere yoghurt
1 stuk pompoen
1 stuk avocado
20 gram koriander
1 handje walnoot
70 gram witte kaas
1 theelepel paprikapoeder
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Halveer de pompoen, verwijder de pitten en de schil en snijd in stukjes. Verdeel in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en paprikapoeder en plaats 30 minuten in de oven.
3. Verdeel in een andere ovenschaal de koolraap, besprenkel met olijfolie en plaats de laatste 20 minuten bij de pompoen in de oven.
4. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak de falafel in 8 minuten goudbruin.
5. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Prak fijn met een vork de avocado fijn en mix met de yoghurt.
6. Hak de koriander fijn, de walnoten grof en verkruimel de witte kaas. Meng de boerenkool met de pompoen, de falafel en de witte kaas. Verdeel over de borden en garneer met de walnoten en koriander. Serveer met de koolraap frietjes en de avocado-yogurt dip.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1549 Kj
Calorieën
368 kcal
Vetten
19 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
30 gram
Waarvan suikers
9 gram
Vezels
14 gram
Eiwitten
15 gram
Meer recepten in de categorie