Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Krokante kipburger met honing mosterd saus

Krokante kipburger met honing mosterd saus

Ingrediënten

  • 4 stuks Kipdijfilet
  • 300 ml Karnemelk
  • 200 gram Tarwebloem
  • 1 eetlepel Paprikapoeder
  • 1 theelepel Knoflookpoeder
  • 1 theelepel Cayenne
  • 1 theelepel Uienpoeder
  • 200 gram Zonnebloemolie
  • 3 eetlepel Mayonaise
  • 1 eetlepel Mosterd
  • 1 eetlepel Honing
  • 4 Blaadjes Ijsbergsla
  • 4 Plakjes Cheddar
  • 4 stuks Hamburgerbroodjes
Krokante kipburger met honing mosterd saus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main
Recipes/Time Ca. 50 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Laat de kippendij filets 30 minuten marineren in de karnemelk. Meng de bloem met het paprikapoeder, cayennepeper, ui poeder en het zout. Verhit de zonnebloemolie tot ongeveer 180 graden.
  2. Meng de mayonaise met de mosterd en de honing en zet opzij.
  3. Haal de kip uit de karnemelk, laat goed uitlekken, en wentel door de bloem. Bak dan aan beide kanten in de olie tot de kip goudbruin en gaar is, ongeveer 8 minuten. Leg na het bakken direct de cheddar op de kip zodat dit nog kan smelten door de restwarmte.
  4. Beleg de burgerbroodjes met de sla, dan de kip met de cheddar en als laatste wat van de saus en de bovenkant van het broodje.

    Voedingswaarde

  • Kcal 545
  • Eiwit 33 g
  • Koolhydraten 49 g
  • waarvan suikers 6
  • Vet 21 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 9
  • Vezels 2