

Krokante kipburger met honing mosterd saus
4 pers.
ca. 50 min
9.22 voor 4 pers.
Ingrediënten
4 stuks Kipdijfilet
300 ml Karnemelk
200 gram Tarwebloem
1 eetlepel Paprikapoeder
1 theelepel Knoflookpoeder
1 theelepel Cayenne
1 theelepel Uienpoeder
200 gram Zonnebloemolie
3 eetlepel Mayonaise
1 eetlepel Mosterd
1 eetlepel Honing
4 Blaadjes Ijsbergsla
4 Plakjes Cheddar
4 stuks Hamburgerbroodjes
Bereidingswijze
1. Laat de kippendij filets 30 minuten marineren in de karnemelk. Meng de bloem met het paprikapoeder, cayennepeper, ui poeder en het zout. Verhit de zonnebloemolie tot ongeveer 180 graden.
2. Meng de mayonaise met de mosterd en de honing en zet opzij.
3. Haal de kip uit de karnemelk, laat goed uitlekken, en wentel door de bloem. Bak dan aan beide kanten in de olie tot de kip goudbruin en gaar is, ongeveer 8 minuten. Leg na het bakken direct de cheddar op de kip zodat dit nog kan smelten door de restwarmte.
4. Beleg de burgerbroodjes met de sla, dan de kip met de cheddar en als laatste wat van de saus en de bovenkant van het broodje.
Meer recepten in de categorie