
Krokante slavink met een salade van feta blokjes
4 pers.
ca. 25 min
Grieks
Ingrediënten
4 PLUS slavinken
2 el sesamzaadjes
1 duopak aardappelschijfjes 700 gr
1 el paprikapoeder
1 zakje PLUS Sla IJsberg slamix 200 gr 1 bakje PLUS Moment Tomaten Zoete trostomaatjes 200 gr
1 bakje Apetina witte kaas blokjes 200 gr
6 el PLUS Sladressing
Tuinkruiden fles 450 ml
4 el pijnboompitten (geroosterd)
2 el olijfolie
Peper
Zout
Bereidingswijze
Bestrijk de slavinken met een beetje olijfolie en bestrooi met de sesamzaadjes. Verhit een koekenpan en bak ze vervolgens goudbruin en licht krokant.
Kruid ondertussen de aardappelschijfjes met peper, zout en paprikapoeder. Bak deze in een hete koekenpan goudbruin.
Meng vervolgens de slasoorten met de tomaatjes en fetablokjes. Voeg hier als laatste de dressing en de geroosterde pijnboompitjes aan toe.
Serveer de salade samen met de slavinken en de aardappeltjes op de borden.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
875 kcal
Vetten
66 gram
Koolhydraten
36 gram
Eiwitten
36 gram