

Kruidige runderstoof met pommes duchesses en champignons
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 60 min
Kerst
24.33 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Gele ui
200 gram Wortel
2 stuks Trostomaten
500 gram Sukadelappen
50 gram Roomboter
2 theelepel Koekkruiden
500 ml Rundvleesbouillon
1 sneetje Wit brood
1 eetlepel Grove mosterd
600 gram Pommes duchesses
250 gram Champignons
Bereidingswijze
1. Snijd de ui in grove stukken. Snijd de uiteindes van de wortels, halveer in de lengte en snijd in plakken van 1 centimeter breed. Snijd de tomaten in parten en de runderstooflappen in blokjes van 2 x 2 centimeter.
2. Verwarm een zware hapjespan met de boter op middelhoog vuur. Voeg zodra de boter begint te bruisen het vlees samen met de ui en de wortel toe en bak het vlees aan alle kanten goudbruin, ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met de koekkruiden.
3. Blus het vlees af met de wijn en de tomaten. Voeg voldoende bouillon toe zodat het vlees net onderstaat (het kan zijn dat je overhoudt). Besmeer de boterham met de mosterd, leg met de mosterdkant naar beneden en doe de deksel op de pan. Draai het vuur laag en laat ten minste 45 minuten pruttelen.
4. Verwarm de oven voor op 220 graden. Verdeel de pommes duchesses over een met bakpapier bekleed bakblik en bak in de oven volgens de bereidingswijze op de verpakking.
5. Verwarm een koekenpan met olijfolie op hoog vuur. Snijd ondertussen de champignons in grove stukken. Bak de champignons op hoog vuur tot ze mooi goudbruin kleuren. Voeg tijdens het bakken extra olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper.
6. Draai het vuur onder het stoofvlees uit en roer goed. Serveer het stoofvlees met de pommes duchesses en de gebakken champignons.
Meer recepten in de categorie