Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Lasagnesoep met aubergine, courgette en basilicum

Lasagnesoep met aubergine, courgette en basilicum

Ingrediënten

  • 1 stuk Gele ui
  • 1 bosje Basilicum
  • 3 stuks Ansjovis in blik
  • 250 gram Rundergehakt
  • 1 stuk Winterwortel
  • 1 stuk Courgette
  • 800 gram Gepelde tomaten
  • 250 ml Groentebouillon
  • 250 gram Verse lasagnebladen
  • 125 gram Geraspte kaas jong of jong belegen
Lasagnesoep met aubergine, courgette en basilicum product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Snipper de ui. Haal de blaadjes van de basilicumtakjes. Leg de blaadjes apart en hak de steeltjes fijn. Verwarm een grote hapjespan op middelhoog vuur met daarin de ansjovis en aanhangende olie, de ui en basilicumsteeltjes. Fruit tot de ui glazig begint te worden, ongeveer 5-10 minuten. Voeg het gehakt toe en bak rul. Breng op smaak met peper en zout.
  2. 2. Snijd ondertussen de winterwortel in kleine blokjes van 1 x 1 cm en de courgette in blokjes van 2 x 2 cm. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin de wortel en courgette goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.
  3. 3. Knip met een schaar de tomaten in blik in stukken. Voeg de gebakken groenten, tomaten in blik en bouillon toe aan de pan met gehakt. Snijd ondertussen de lasagnevellen in lange stukken van ongeveer 3-4 cm breed. Voeg toe aan de pan en laat 5-10 minuten sudderen tot de pasta gaar is. De soep hoort vrij dik van consistentie te zijn.
  4. 4. Scheur de basilicumblaadjes grof. Schep de lasagnesoep in diepe borden of kommen. Garneer met de geraspte kaas en basilicum.

    Voedingswaarde

  • Kcal 530
  • Eiwit 32 g
  • Koolhydraten 41 g
  • waarvan suikers 8
  • Vet 24 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 10
  • Vezels 4