Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Lentesalade met gerookte kip en avocado

Lentesalade met gerookte kip en avocado

Ingrediënten

  • 1 theelepel Mosterd
  • 1 theelepel Bloemenhoning
  • 1 eetlepel Citroensap
  • 3 eetlepel Extra vierge olijfolie
  • 250 gram Tuinerwten diepvries
  • 1 stuk Courgette
  • 1 stuk Avocado
  • 150 gram Gerookte kipfilet
  • 60 gram Rucola
Lentesalade met gerookte kip en avocado product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Lunch
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Meng de mosterd met de honing en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout. Voeg terwijl je de dressing met een garde begint te kloppen de olijfolie in een dunne straal toe. Kluts tot een gladde emulsie. Proef en breng eventueel verder op smaak met extra mosterd, honing, citroensap of olijfolie. Zet apart tot gebruik.
  2. Breng een pan met gezouten water aan de kook. Kook hierin de tuinerwten gedurende 3 minuten. Giet af.
  3. Verwijder de uiteindes van de courgette en maak met een kaasschaaf of dunschiller linten. Snijd de avocado in blokjes en snijd de gerookte kip in dunne plakjes.
  4. Meng de rucola met de dressing. Meng nu de courgette, tuinerwten, avocado en kip erdoor. Serveer in een mooie schaal.

    Voedingswaarde

  • Kcal 116
  • Eiwit 13 g
  • Koolhydraten 10 g
  • waarvan suikers 1
  • Vet 1 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 0
  • Vezels 3