

Lentesalade met gerookte kip en avocado
Lunch
4 pers.
ca. 20 min
Gezond
8.71 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 theelepel Mosterd
1 theelepel Bloemenhoning
1 eetlepel Citroensap
3 eetlepel Extra vierge olijfolie
250 gram Tuinerwten diepvries
1 stuk Courgette
1 stuk Avocado
150 gram Gerookte kipfilet
60 gram Rucola
Bereidingswijze
1. Meng de mosterd met de honing en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout. Voeg terwijl je de dressing met een garde begint te kloppen de olijfolie in een dunne straal toe. Kluts tot een gladde emulsie. Proef en breng eventueel verder op smaak met extra mosterd, honing, citroensap of olijfolie. Zet apart tot gebruik.
2. Breng een pan met gezouten water aan de kook. Kook hierin de tuinerwten gedurende 3 minuten. Giet af.
3. Verwijder de uiteindes van de courgette en maak met een kaasschaaf of dunschiller linten. Snijd de avocado in blokjes en snijd de gerookte kip in dunne plakjes.
4. Meng de rucola met de dressing. Meng nu de courgette, tuinerwten, avocado en kip erdoor. Serveer in een mooie schaal.
Meer recepten in de categorie