Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Loaded focaccia met currykip en spinazie

Loaded focaccia met currykip en spinazie

Ingrediënten

  • 2 eetlepel Witte wijnazijn
  • 2 theelepel Suiker
  • 1 Mespunt Zout
  • 1 stuk Rode ui
  • 370 gram Kipdijfilet
  • 1 theelepel Kerriepoeder
  • 1 theelepel Gemalen korianderzaad
  • 4 stuks Focaccia
  • 250 gram Spinazie gewassen
  • 150 gram Griekse stijl yoghurt
Loaded focaccia met currykip en spinazie product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de wittewijnazijn met 2 eetlepels water, de suiker en het zout. Snijd de rode ui in flinterdunne ringen. Draai het vuur uit en voeg de ui toe aan het mengsel. Laat ten minste 15 minuten staan.
  2. Verwarm indien je geen broodrooster hebt de oven voor op 180 graden. Snijd de kipdijfilet in blokjes. Meng met het kerriepoeder en gemalen korianderzaad. Verwarm een koekenpan met een scheut zonnebloemolie op middelhoog vuur. Bak hierin de kipdijstukjes goudbruin en gaar van binnen in ongeveer 10 minuten. Voeg de laatste minuut de spinazie toe. Verwarm de focaccia's in de oven of broodrooster.
  3. Verdeel de kip met de spinazie over de focaccia’s. Garneer met de yoghurt en ingelegde rode ui. Serveer in z’n geheel of snijd in grote stukken.

    Voedingswaarde

  • Kcal 507
  • Eiwit 28 g
  • Koolhydraten 54 g
  • waarvan suikers 17
  • Vet 16 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 3
  • Vezels 9