

Loaded focaccia met currykip en spinazie
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Vegetarisch
12.22 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 eetlepel Witte wijnazijn
2 theelepel Suiker
1 Mespunt Zout
1 stuk Rode ui
370 gram Kipdijfilet
1 theelepel Kerriepoeder
1 theelepel Gemalen korianderzaad
4 stuks Focaccia
250 gram Spinazie gewassen
150 gram Griekse stijl yoghurt
Bereidingswijze
1. Verwarm de wittewijnazijn met 2 eetlepels water, de suiker en het zout. Snijd de rode ui in flinterdunne ringen. Draai het vuur uit en voeg de ui toe aan het mengsel. Laat ten minste 15 minuten staan.
2. Verwarm indien je geen broodrooster hebt de oven voor op 180 graden. Snijd de kipdijfilet in blokjes. Meng met het kerriepoeder en gemalen korianderzaad. Verwarm een koekenpan met een scheut zonnebloemolie op middelhoog vuur. Bak hierin de kipdijstukjes goudbruin en gaar van binnen in ongeveer 10 minuten. Voeg de laatste minuut de spinazie toe. Verwarm de focaccia's in de oven of broodrooster.
3. Verdeel de kip met de spinazie over de focaccia’s. Garneer met de yoghurt en ingelegde rode ui. Serveer in z’n geheel of snijd in grote stukken.
Meer recepten in de categorie