
Luchtige ricotta pancakes met blauwe bessen
Ontbijt
4 pers.
ca. 40 min
Europees
Ingrediënten
125 gram bloem
0.5 zakjes bakpoeder
2 eetlepels rietsuiker
250 gram ricotta
0 ricotta (om te serveren)
200 milliliter melk
2 eieren (gesplitst)
150 gram blauwe bessen
25 gram boter
0 stroop (voor erbij)
Bereidingswijze
1. Meng in een kom de bloem, het bakpoeder en de suiker met een snufje zout.
2. Mix in een andere kom de ricotta, melk en het eigeel. Roer het bloemmengsel door de ricottamix en maak er een egaal beslag van.
3. Klop de eiwitten stijf met de hand of een mixer. Spatel het opgeklopte eiwit voorzichtig door het beslag. Roer vervolgens de helft van de blauwe bessen erdoor.
4. Verhit een koekenpan, voeg een klontje boter toe en schep wat beslag in de pan. Het zijn ‘pancakes', dus moeten het kleine, dikke pannenkoekjes worden. Bak ze in ongeveer 3-4 minuten rondom goudbruin.
5. Serveer de pannenkoekjes met de extra ricotta, de overige blauwe bessen en stroop of honing.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
195 kcal
Vetten
8 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
22 gram
Eiwitten
7 gram
Meer recepten in de categorie