
Maaltijdsalade met bramen, bietjes en blauwe kaas
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
600 g rode bietjes
4 el olijfolie
1 el honing
150 g quinoa
75 g walnoten
2 Beter Leven * speklapjes
100 g rucola
125 g bramen
150 g pittige blauwe kaas
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 225 graden.
Schil de rode bieten en snijd in stukken van ongeveer 3 centimeter.
Meng met de helft van de olijfolie, honing, zout en peper, en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Rooster de bieten ongeveer 20 minuten, tot ze mooi geroosterd zijn.
Kook de quinoa volgens de verpakking gaar en giet af.
Rooster de walnoten in een droge pan tot ze beginnen te geuren. Laat afkoelen, hak grof en leg apart.
Verwarm een koekenpan en bak hierin de speklapjes gaar.
Kruid met een snufje zout en peper.
Snijd de speklapjes in dunne reepjes en leg apart.
Halveer de bramen en verbrokkel de kaas. Meng in een grote schaal de rucola met de resterende olijfolie en het spek, de bramen, kaas, quinoa.
Hak de peterselie grof. Top de maaltijdsalade met de peterselie, walnoten en zonnebloempitten.