Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Maaltijdsalade met bramen, bietjes en blauwe kaas

Maaltijdsalade met bramen, bietjes en blauwe kaas

Ingrediënten

  • 600 g rode bietjes
  • 4 el olijfolie
  • 1 el honing
  • 150 g quinoa
  • 75 g walnoten
  • 2 Beter Leven * speklapjes
  • 100 g rucola
  • 125 g bramen
  • 150 g pittige blauwe kaas
Maaltijdsalade met bramen, bietjes en blauwe kaas product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm je oven voor op 225 graden.
  2. Schil de rode bieten en snijd in stukken van ongeveer 3 centimeter.
  3. Meng met de helft van de olijfolie, honing, zout en peper, en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Rooster de bieten ongeveer 20 minuten, tot ze mooi geroosterd zijn.
  5. Kook de quinoa volgens de verpakking gaar en giet af.
  6. Rooster de walnoten in een droge pan tot ze beginnen te geuren. Laat afkoelen, hak grof en leg apart.
  7. Verwarm een koekenpan en bak hierin de speklapjes gaar.
  8. Kruid met een snufje zout en peper.
  9. Snijd de speklapjes in dunne reepjes en leg apart.
  10. Halveer de bramen en verbrokkel de kaas. Meng in een grote schaal de rucola met de resterende olijfolie en het spek, de bramen, kaas, quinoa.
  11. Hak de peterselie grof. Top de maaltijdsalade met de peterselie, walnoten en zonnebloempitten.