

Mac and Cheese met spruiten
4 pers.
ca. 40 min
8.60 voor 4 pers.
Ingrediënten
300 gram Macaroni
350 gram Spruiten
90 gram Roomboter
60 gram Tarwebloem
600 ml Melk
175 gram Geraspte belegen kaas
1 Snufje Nootmuskaat
30 gram Paneermeel
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Kook de macaroni al dente in gezouten water. Snij de spruiten in kwartjes en voeg deze de laatste 2 à 3 minuten toe.
3. Smelt 60 gr boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Bak dit 2 minuten mee tot het mengsel lichtbruin begint te kleuren. Voeg dan beetje bij beetje al roerend de melk toe tot een gebonden saus. Breng op smaak met de nootmuskaat en wat zout. Voeg de geraspte kaas toe en roer door tot de kaas gesmolten is.
4. Meng de macaroni en spruitjes met de kaassaus, doe in een ovenschaal en bestrooi met het paneermeel. Snij de overige 30 gr boter in kleine blokjes en verdeel over het paneermeel. Bak 10 minuten af in de oven, tot de bovenkant goudbruin kleurt.
Meer recepten in de categorie