
Macaronischotel met ham en andijvie
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
500 gram vlugkokende macaroni
1 ui
500 gram andijvie (fijngesneden, koelvers)
1 pak kookroom light (250 ml)
250 gram hamblokjes
175 gram jong belegen kaas (geraspt)
1 teentje knoflook
3 eetlepels paneermeel
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snipper intussen de ui. Voeg de laatste 3 min. van de kooktijd de andijvie en ui toe aan de macaroni en kook samen gaar.
2. Giet de macaroni met de andijvie en ui af. Laat uitlekken en doe terug in de pan.
3. Voeg de kookroom, hamblokjes en de helft van de kaas toe. Pers de knoflook boven de macaroni uit en breng op smaak met zout en peper.
4. Schep de macaroni in de ovenschaal. Bestrooi met de rest van de kaas en het paneermeel.
5. Bak de macaronischotel in de oven in 15-20 min. goudgeel.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
836 kcal
Vetten
23 gram
Waarvan verzadigd vet
13 gram
Koolhydraten
114 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
46 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie