
Maïs gazpacho met spicy kip sandwich
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
peper
300 gram maïskorrels
310 g cannellinibonen
4 stuks bruine bollen
100 ml yoghurt
120 gram kipfilets
2 eetlepels chilisaus
2 eetlepels yoghurt-mayonaise
1 stuk komkommer
3 stuks gele paprika's
2 teentjes knoflook
50 ml witte wijnazijn
2 stuks sjalotten
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Pel de sjalotten en de knoflook en voeg deze samen met de gele paprika's aan een ovenschaal toe. Plaats de ovenschaal 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
3. Laat de maïskorrels en de cannellini bonen uitlekken in een vergiet. Pel de velletjes van de gele paprika's en verwijder de pitjes. Snijd de komkommer in flinterdunne plakken.
4. Pureer de maïskorrels samen met de cannellini bonen, de gele paprika's, de knoflook en de sjalotten met een staafmixer tot een gladde soep en verdun de soep eventueel met een scheutje yoghurt. Breng op smaak met peper en de witte wijnazijn en bewaar tot gebruik in de koelkast.
5. Meng vervolgens de yoghurt-mayonaise met de chilisaus en beleg de bruine bollen met de kipfilet, de komkommer en de chili-mayonaise.
6. Verdeel de gazpacho over de kommen, schenk de yoghurt erbij en trek met een vork mooie patronen in de soep.
7. Serveer de maïs gazpacho met de spicy kip sandwiches.
Tip: garneer de gazpacho met extra maïskorrels en verse koriander.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2608 Kj
Calorieën
621 kcal
Vetten
10 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
96 gram
Waarvan suikers
13 gram
Vezels
17 gram
Eiwitten
28 gram