Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Maïs gazpacho met spicy kip sandwich

Maïs gazpacho met spicy kip sandwich

Ingrediënten

  • peper
  • 300 gram maïskorrels
  • 310 g cannellinibonen
  • 4 stuks bruine bollen
  • 100 ml yoghurt
  • 120 gram kipfilets
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 2 eetlepels yoghurt-mayonaise
  • 1 stuk komkommer
  • 3 stuks gele paprika's
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 ml witte wijnazijn
  • 2 stuks sjalotten
Maïs gazpacho met spicy kip sandwich product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Lunch
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. 2. Pel de sjalotten en de knoflook en voeg deze samen met de gele paprika's aan een ovenschaal toe. Plaats de ovenschaal 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. 3. Laat de maïskorrels en de cannellini bonen uitlekken in een vergiet. Pel de velletjes van de gele paprika's en verwijder de pitjes. Snijd de komkommer in flinterdunne plakken.
  4. 4. Pureer de maïskorrels samen met de cannellini bonen, de gele paprika's, de knoflook en de sjalotten met een staafmixer tot een gladde soep en verdun de soep eventueel met een scheutje yoghurt. Breng op smaak met peper en de witte wijnazijn en bewaar tot gebruik in de koelkast.
  5. 5. Meng vervolgens de yoghurt-mayonaise met de chilisaus en beleg de bruine bollen met de kipfilet, de komkommer en de chili-mayonaise.
  6. 6. Verdeel de gazpacho over de kommen, schenk de yoghurt erbij en trek met een vork mooie patronen in de soep.
  7. 7. Serveer de maïs gazpacho met de spicy kip sandwiches.
  8. Tip: garneer de gazpacho met extra maïskorrels en verse koriander.

    Voedingswaarde

  • Kcal 621
  • Eiwit 28 g
  • Koolhydraten 96 g
  • waarvan suikers 13
  • Vet 10 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 2
  • Vezels 17