
Maisbrood met jalapeño
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
100 g roomboter (Zuivelmeester) (LB)
75 g bloem (Laarmans) (LB)
125 g maismeel (zak 400 g, Smaakt)
2 tl bakpoeder
2 blikjes maiskorrels (150 g), uitgelekt
150 g feta (Salakis)
3 vriendelijkste eieren (GIJS)
100 ml halfvolle melk
1 bosje bosuitjes (LB)
½ pot zongedroogde tomaat op olie (230 g) (LB), uitgelekt
4 el jalapeñoschijfjes (Banderos), uitgelekt.
Extra nodig: ingevette brownievorm 20 x 20 cm
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C. Smelt de boter in een steelpan. Roer de bloem, maismeel, ½ theelepel zout en het bakpoeder in een kom met een garde. Voeg de maiskorrels, verkruimelde feta, eieren, melk en de gesmolten boter toe en meng alles goed.
Snijd het wit van de bosui in dunne ringetjes en snijd de tomaat fijn. Voeg samen met 3 eetlepels jalapeño toe. Schep het beslag in de brownievorm.
Maak van de groene stelen van de bosui een ster en leg die op het beslag. Verdeel de rest van de jalapeño over de bosui. Bak het maisbrood in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als het te donker wordt.
Variatietip!
Ook lekker met uitgebakken spekreepjes in het beslag.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
424 kcal
Vetten
25 gram
Koolhydraten
34 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
13 gram