

Mandarijn cake
dessert
4 pers.
ca. 80 min
4.28 voor 4 pers.
Ingrediënten
150 gram Roomboter
250 gram Suiker
3 stuks Eieren
3 stuks Mandarijnen
175 gram Griekse stijl
1 theelepel Vanille extract
275 gram Zelfrijzend
Bereidingswijze
1. Ook nodig: cakevorm 20 cm
2. Verwarm de oven voor op 180 graden en zorg dat de boter op kamertemperatuur is.
3. Klop de boter en de suiker op tot een egale massa. Voeg één voor één de eieren toe totdat deze zijn opgenomen.
4. Voeg het sap van 3 mandarijnen en de rasp van 1 mandarijn toe samen met de Griekse yoghurt en het vanille extract. Meng kort door en voeg dan het zelfrijzend bakmeel en een snuf zout toe. Meng tot dit net gecombineerd is.
5. Vet een bakvorm in met wat boter en bekleed met bakpapier, giet het beslag in de bakvorm en bak dan 60 minuten af, tot de cake gaar is en je een sateprikker er schoon uit kunt halen. Laat afkoelen voordat je de cake opdient.
Meer recepten in de categorie