
Mediterraanse pizza met gegrilde puntpaprika
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
2 pakken pizzadeeg
300 gram gemengd gehakt
1 stuk rode ui
2 stuks zoete puntpaprika's
2 teentjes knoflook
1 blik gepelde tomaten
20 gram krulpeterselie
1 stuk rode peper
2 eetlepels Griekse yoghurt
450 gram tuinerwten
2 theelepels paprikapoeder
70 gram witte kaas
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Pel en snipper de rode ui. Pel en pers de knoflook. Halveer de puntpaprika's en verwijder de zaadlijsten. Snijd de Spaanse peper in dunne ringen en hak de peterselie fijn.
3. Verhit een grillpan en grill de puntpaprika's 8 minuten. Laat iets afkoelen en snijd in reepjes.
4. Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de ui samen met de knoflook, de rode peper en het paprikapoeder. Voeg het gehakt toe, bak rul en voeg de gepelde tomaten en de helft van de peterselie toe. Bak het geheel 5 minuten op laag vuur, prak de tomaten fijn en voeg de tuinerwtjes toe. Bak nog 3 minuten.
5. Rol het pizzadeeg uit over een bakplaat en beleg met het gehaktmengsel en de gegrilde puntpaprika. Verkruimel tot slot de witte kaas erover en bak de pizza in de oven in 25 minuten gaar.
6. Verdeel de pizza over de borden, serveer met de Griekse yoghurt en garneer met de resterende peterselie.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
3202 Kj
Calorieën
760 kcal
Vetten
30 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
74 gram
Waarvan suikers
9 gram
Vezels
12 gram
Eiwitten
44 gram
Meer recepten in de categorie