
Meringue-cakejes
Bakken
12 pers.
ca. 70 min
Nederlands
Ingrediënten
1 pak mix voor cupcakes naturel (300 g)
100 g roomboter, op kamertemperatuur
2 eieren
100 ml melk
1 zakje chocolate chips witte chocolade (100 g)
250 g mascarpone
3-4 el abrikozenjam
12 paasschuimkransjes
Paaschocolade en/of paaseitjes
Extra nodig: muffinvorm (12 holtes) bekleed met papieren cupcakevormpjes, taartrooster.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bereid het cakebeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking met de boter, eieren en melk. Schep de chocolate chips door het beslag.
Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak de cakejes in de oven in ongeveer 20 minuten lichtbruin en gaar. Laat ze afkoelen op een rooster.
Roer de mascarpone los met een vork – gebruik geen mixer! Schep een dot mascarpone op elk cakeje. Verdeel er de jam over en garneer met een paasschuimkransje en naar wens nog wat paaschocolade.
Tip
Weinig tijd? Gebruik naturel muffins uit het koekenschap als basis voor deze cakejes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
282 kcal
Vetten
16 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
26 gram
Waarvan suikers
20 gram
Vezels
1 gram
Eiwitten
4 gram
Zout
0.21 gram