
Mexicaanse salade met garnalen
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Centraal-Amerikaans
Ingrediënten
300 gram wokgarnalen
500 gram cherry tomaten
2 stuks avocado's
4 stuks maiskolven
1 stuk kropsla
4 eetlepels crème fraîche
4 eetlepels Sriracha hot chili saus
1 bosje (koriander)
1 zakje tortillachips
Bereidingswijze
1. Pluk de bladeren van de kropsla, halveer de cherrytomaten, halveer de avocado en snijd in blokjes en hak de koriander grof. Verwijder het groen van de maiskolf.
2. Verdeel de slabladeren over 4 borden. Meng de cherrytomaatjes met de avocado en breng op smaak met wat olijfolie, peper en zout. Verdeel over de sla bladeren.
3. Verhit een koekenpan met een scheutje olie of boter. Bak de maiskolven op middelhoog vuur rondom goudbruin in ongeveer 5 minuten. Verhit een wokpan met een scheutje olie en wok de garnalen op hoog vuur in 3 minuten gaar en goudbruin.
4. Verdeel de garnalen over de salade en leg de maiskolf en de tortillachips erbij. Schep de zure room en de sriracha saus ervoor. Garneer het geheel met koriander.
Meer recepten in de categorie