Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Midden-oosterse courgettesoep met parelcouscous

Midden-oosterse courgettesoep met parelcouscous

Ingrediënten

  • 2 stuks Gele uien
  • 2 tenen Knoflook
  • 2 theelepel Za'atar
  • 2 stuks Courgette
  • 1 bosje Koriander
  • 1 stuk Bouillonblokje
  • 150 gram Parelcouscous
  • 2 theelepel Citroenrasp
  • 150 gram Griekse yoghurt
Midden-oosterse courgettesoep met parelcouscous product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Snijd de uien in dunne ringen en de knoflook in plakjes. Verwarm een soeppan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui met de knoflook, za’atar en citroenrasp.
  2. 2. Snijd ondertussen de courgettes in kleine blokjes en hak de koriander fijn. Doe twee derde van de courgette en twee derde van de koriander bij de ui en bak 5 minuten mee tot de courgette begint te kleuren. Verkruimel het bouillonblokje boven de courgette en voeg voldoende heet water toe tot de courgette net onder staat. Laat 15 minuten sudderen tot de courgette helemaal gaar is.
  3. 3. Breng ondertussen een kleinere pan met water aan de kook en kook hierin de parelcouscous. Verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur en bak hierin de resterende courgetteblokjes goudbruin. Breng op smaak met zout en peper.
  4. 4. Giet de parelcouscous af en doe terug in de pan. Voeg de courgetteblokjes, resterende koriander en citroenrasp toe, samen met een eetlepel olijfolie. Pureer de gekookte courgette met een staafmixer tot een gladde soep.
  5. 5. Schep de courgettesoep in vier kommen of diepe borden. Garneer met de Griekse yoghurt en het parelcouscousmengsel.

    Voedingswaarde

  • Kcal 335
  • Eiwit 11 g
  • Koolhydraten 62 g
  • waarvan suikers 25
  • Vet 0 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 0
  • Vezels 13