

Midden-oosterse courgettesoep met parelcouscous
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Overig
5.57 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 stuks Gele uien
2 tenen Knoflook
2 theelepel Za'atar
2 stuks Courgette
1 bosje Koriander
1 stuk Bouillonblokje
150 gram Parelcouscous
2 theelepel Citroenrasp
150 gram Griekse yoghurt
Bereidingswijze
1. Snijd de uien in dunne ringen en de knoflook in plakjes. Verwarm een soeppan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui met de knoflook, za’atar en citroenrasp.
2. Snijd ondertussen de courgettes in kleine blokjes en hak de koriander fijn. Doe twee derde van de courgette en twee derde van de koriander bij de ui en bak 5 minuten mee tot de courgette begint te kleuren. Verkruimel het bouillonblokje boven de courgette en voeg voldoende heet water toe tot de courgette net onder staat. Laat 15 minuten sudderen tot de courgette helemaal gaar is.
3. Breng ondertussen een kleinere pan met water aan de kook en kook hierin de parelcouscous. Verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur en bak hierin de resterende courgetteblokjes goudbruin. Breng op smaak met zout en peper.
4. Giet de parelcouscous af en doe terug in de pan. Voeg de courgetteblokjes, resterende koriander en citroenrasp toe, samen met een eetlepel olijfolie. Pureer de gekookte courgette met een staafmixer tot een gladde soep.
5. Schep de courgettesoep in vier kommen of diepe borden. Garneer met de Griekse yoghurt en het parelcouscousmengsel.
Meer recepten in de categorie