
Mini-fruitijsjes
4 pers.
ca. 15 min
Overig
Ingrediënten
300 g verse mango
300 g verse frambozen
2 el honing
2 ijsblokjesvormen (samen minimaal 32 blokjes)
Kartonnen doos
Houten ijsstokjes
Plakband
Bereidingswijze
Leg de ijsblokjesvormen ondersteboven op een stuk karton, teken de omtrek na en knip uit.
Leg nu de 2 kartonnetjes op de vormen en prik voor elk ijsblokje een gaatje in het karton.
Snijd de mango in stukken en pureer met een staafmixer.
Pureer de frambozen en de honing met een staafmixer.
Schep de ene ijsblokjesvorm vol met mangopuree.
Schep de andere ijsblokjesvorm vol met frambozenpuree.
Dek de ijsblokjesvormen af met het karton en plak het karton vast aan de vormen.
Prik door elk gaatje een stokje en zet de vormen in de vriezer.
Laat de ijsjes in 12 uur bevriezen.
Geef elk kind 2 frambozen- en 2 mango-ijsjes.
Dit kun je ook met ander fruit doen. Bijvoorbeeld perzik, aardbei, blauwe bessen, banaan enzovoort.