
Mini tiramisu
Nagerecht
4 pers.
ca. 20 min
Italiaans
Ingrediënten
100 milliliter PLUS Koffiecups espresso dark
16 stuks PLUS Lange vingers
2 eetlepels Poedersuiker
1 zakje Ruf Vanillesuiker
1 eetlepel Fairtrade Original Cacaopoeder
250 gram Melkan Mascarpone
100 milliliter PLUS Slagroom
3 eetlepels Disaronno Amaretto
1 Mixer
1 Zeefje
Bereidingswijze
1. Schenk de espresso en amaretto in een diep bord. Doop er de helft van de koekjes een voor een in. Leg 4 (dessert)borden steeds 2 koekjes naast elkaar.
2. Klop met de mixer de mascarpone met de slagroom, poeder- en vanillesuiker tot een stevige, schepbare crème. Schep de helft van de crème op de lange vingers.
3. Maak een tweede laag met de rest van de espresso, koekjes en het mascarponemengsel. De tiramisu kan meteen worden geserveerd of bewaard in de koelkast.
4. Bestrooi de tiramisu voor het serveren met een zeefje met de cacaopoeder.
Variatietip
Vervang de cacaopoeder door kerstchocolaatjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
598 kcal
Vetten
28 gram
Waarvan verzadigd vet
20 gram
Koolhydraten
40 gram
Waarvan suikers
33 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
5 gram
Zout
0.20 gram