

Mosselen in tomatenrijst
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 45 min
9.89 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 kilo Mosselen
100 ml PLUS Huiswijn Wit droog
1 stuk Uien
3 tenen Knoflook
1 stuk Passata rustica
200 gram Lassie Meer Noten rijst
1 theelepel Paprikapoeder
1 theelepel Kurkuma
1 stuk Bouillon
10 gram Peterselie
Bereidingswijze
1. Maak de mosselen schoon, verwijder degene die gebroken zijn of diegene die open blijven staan. Verhit de witte wijn in een hoge pan met deksel, breng aan de kook en voeg dan de mosselen toe. Leg de deksel op de pan en stoom de mosselen 4 minuten, schud af en toe door. Schep de mosselen uit de pan en zet opzij. Bewaar het kookvocht.
2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in dezelfde pan en bak de ui en knoflook aan tot de ui glazig begint te worden. Voeg de rijst, de passata, de paprikapoeder, kurkuma en het bouillonblokje toe. Roer goed door en laat op laag vuur de rijst garen. Wordt de rijst te droog, voeg dan wat van het kookvocht van de mosselen toe.
3. Breng de rijst op smaak met peper en zout en dien op, samen met de gekookte mosselen. Garneer met verse fijngehakte peterselie.
Meer recepten in de categorie