Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Nacho bowl met pittig gehakt en avocado

Nacho bowl met pittig gehakt en avocado

Ingrediënten

  • 100 gram tortilla chips
  • 140 gram maïskorrels
  • 4 stuks trostomaten
  • 300 gram rundergehakt
  • 400 gram zwarte bonen
  • 125 gram zure room
  • 1 stuk rode ui
  • 20 gram koriander
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stuk avocado
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel gemalen komijn
Nacho bowl met pittig gehakt en avocado product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Pel en snijd de rode ui in flinterdunne ringen en pel en pers de knoflook. Hak de koriander grof. Pel de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Halveer de tomaten, verwijder het vruchtvlees en snijd in stukjes.
  2. 2. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook samen met de komijn en de cayennepeper. Voeg het gehakt toe en rul 6 - 8 minuten.
  3. 3. Spoel de zwarte bonen af en laat de maïs uitlekken.
  4. 4. Verdeel de nacho's over vier kommen en schep het gehakt, de zwarte bonen en de maïs erop. Volg met de tomaten, de rode uien en de avocado. Garneer met de zure room en de koriander.
  5. Tip: Lekker met jalapeño pepers.

    Voedingswaarde

  • Kcal 699
  • Eiwit 31 g
  • Koolhydraten 70 g
  • waarvan suikers 4
  • Vet 29 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 13
  • Vezels 15