
Nacho bowl met pittig gehakt en avocado
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
100 gram tortilla chips
140 gram maïskorrels
4 stuks trostomaten
300 gram rundergehakt
400 gram zwarte bonen
125 gram zure room
1 stuk rode ui
20 gram koriander
1 teentje knoflook
1 stuk avocado
1 theelepel cayennepeper
1 theelepel gemalen komijn
Bereidingswijze
1. Pel en snijd de rode ui in flinterdunne ringen en pel en pers de knoflook. Hak de koriander grof. Pel de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Halveer de tomaten, verwijder het vruchtvlees en snijd in stukjes.
2. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook samen met de komijn en de cayennepeper. Voeg het gehakt toe en rul 6 - 8 minuten.
3. Spoel de zwarte bonen af en laat de maïs uitlekken.
4. Verdeel de nacho's over vier kommen en schep het gehakt, de zwarte bonen en de maïs erop. Volg met de tomaten, de rode uien en de avocado. Garneer met de zure room en de koriander.
Tip: Lekker met jalapeño pepers.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2933 Kj
Calorieën
699 kcal
Vetten
29 gram
Waarvan verzadigd vet
13 gram
Koolhydraten
70 gram
Waarvan suikers
4 gram
Vezels
15 gram
Eiwitten
31 gram