
Nasi met spareribs en ingelegde komkommer
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
50.56 voor 4 pers.
Ingrediënten
900 gram Spareribs indische stijl
250 gram Basmati rijst
100 ml Rijstazijn
100 gram Suiker
1 stuk Komkommer
1 stuk Sjalotten
3 centimeter Gember
4 stuks Eieren
400 gram Nasigroenten
44 gram Knorr maaltijdmix
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Haal de spareribs uit de verpakking, snijd in stukjes van 2-3 ribben en leg in een grote ovenschaal. Verwarm 25-30 minuten in de oven.
2. Doe de rijst in een pan met 450 ml water. Voeg een snufje zout toe en breng aan de kook met de deksel op de pan. Laat 10 minuten koken op laag vuur koken. Draai het vuur uit en laat nog 8-10 minuten met de deksel op de pan staan.
3. Verwarm ondertussen de rijstazijn met de suiker en een theelepel zout in een pannetje op laag vuur tot de suikerkristallen zijn opgelost. Verwijder ondertussen de uiteindes van de komkommer, halveer in de lengte en snijd in plakjes van een halve centimeter breed.
4. Verwijder de schil van de sjalot en snijd in dunne ringen. Snijd de gember in plakjes. Voeg de komkommer, sjalot en gember toe aan het rijstazijnmengsel en laat tenminste 15 minuten staan.
5. Verwarm een grote wok met een scheut zonnebloemolie en bak hierin de nasigroenten gedurende 5 minuten op hoog vuur. Verwarm ondertussen een grote koekenpan op middelhoog vuur met een scheutje olie en bak hierin de eieren.
6. Voeg de kruidenmix toe aan de groenten en roer de basmatirijst los met een vork. Voeg nu ook de rijst toe en bak een paar minuten mee terwijl je regelmatig roert. Schep de nasi op vier borden en top met een spiegelei, twee stukjes spareribs en de ingelegde komkommer. Serveer de resterende spareribs en ingelegde komkommer in schaaltjes erbij.
Meer recepten in de categorie