
Nasi van bloemkoolrijst met vegetarische kip
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
29.79 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Gele ui
2 tenen Knoflook
4 stuks Eieren
360 gram Vegetarische kipstukjes Asian style
600 gram Bloemkoolrijst
400 gram Roerbakgroenten kool taugé
1 theelepel Gemalen komijn (djintan)
3 eetlepel Ketjap manis
1 eetlepel Sambal oelek
2 stuks Bosui
Bereidingswijze
1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwarm een wok op middelhoog vuur met een scheut olijfolie en fruit hierin de ui gedurende 5 minuten.
2. Verwarm ondertussen een grote koekenpan met een scheut olijfolie en bak hierin de eieren. Verwarm een tweede koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur en bak hierin de vegetarische stukjes volgens de bereidingswijze op de verpakking.
3. Voeg als de ui glazig is de knoflook, bloemkoolrijst en roerbakgroenten toe. Bak op middelhoog vuur ongeveer 5-10 minuten. Breng op smaak met de komijn, ketjap, sambal en naar smaak nog peper en zout. Snijd de bosuien in ringetjes.
4. Serveer de bloemkoolrijstnasi met de gebakken eieren en de vegetarische kip. Garneer met de bosui.
Meer recepten in de categorie