
Nasi van zilvervliesrijst met prei en saté
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
300 g zilvervliesrijst
1 courgette
300 g kipdijfi let (Bio+)
8 el ketjap manis (Bio+)
2 el zonnebloemolie
1 teen knof ook, geperst
1 zakje prei grof (400 g)
3 tl kerriepoeder
100 g 100% pindakaas
EXTRA houten satéprikkers
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de courgette en kipdijfilet in kleine, gelijke blokjes. Doe de kip en courgette in een kom en meng met 3 el ketjap. Laat 5 min. staan.
Rijg de blokjes kip en courgette om en om aan de satéprikkers. Leg de spiesen op een ingevette bakplaat en rooster ze in de oven in ± 15 min. gaar. Keer ze halverwege de baktijd.
Verhit ondertussen 1 el olie, fruit de knoflook en bak de prei met 2 tl kerriepoeder 5 min. op middelhoog vuur. Bak de rijst 3 min. mee en voeg 3 el ketjap toe.
Verhit 1 el olie in een steelpan en fruit de rest van het kerriepoeder 1 min. Meng de pindakaas en 100 ml water er door en voeg 2 el ketjap toe. Verwarm op laag vuur, maar laat niet koken. Breng op smaak met peper. Is de saus te dik, voeg dan wat water toe. Serveer de nasi met de spiesen en de pindasaus.
Variatietip!
Hou je courgette over, bak die dan mee in de oven. Bewaar in de koelkast en eet de groente de volgende dag op een broodje met hummus.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
725 kcal
Vetten
28 gram
Koolhydraten
84 gram
Eiwitten
30 gram