Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Nasi van zilvervliesrijst met prei en saté

Nasi van zilvervliesrijst met prei en saté

Nasi van zilvervliesrijst met prei en saté product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 300 g zilvervliesrijst
  • 1 courgette
  • 300 g kipdijfi let (Bio+)
  • 8 el ketjap manis (Bio+)
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 teen knof ook, geperst
  • 1 zakje prei grof (400 g)
  • 3 tl kerriepoeder
  • 100 g 100% pindakaas
  • EXTRA houten satéprikkers
Bereiden
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de courgette en kipdijfilet in kleine, gelijke blokjes. Doe de kip en courgette in een kom en meng met 3 el ketjap. Laat 5 min. staan.
Rijg de blokjes kip en courgette om en om aan de satéprikkers. Leg de spiesen op een ingevette bakplaat en rooster ze in de oven in ± 15 min. gaar. Keer ze halverwege de baktijd.
Verhit ondertussen 1 el olie, fruit de knoflook en bak de prei met 2 tl kerriepoeder 5 min. op middelhoog vuur. Bak de rijst 3 min. mee en voeg 3 el ketjap toe.
Verhit 1 el olie in een steelpan en fruit de rest van het kerriepoeder 1 min. Meng de pindakaas en 100 ml water er door en voeg 2 el ketjap toe. Verwarm op laag vuur, maar laat niet koken. Breng op smaak met peper. Is de saus te dik, voeg dan wat water toe. Serveer de nasi met de spiesen en de pindasaus.
Variatie
Hou je courgette over, bak die dan mee in de oven. Bewaar in de koelkast en eet de groente de volgende dag op een broodje met hummus.

Voedingswaarde

eiwit
30 g
koolhydraten
84 g
vet
28 g
Kcal
725