1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. ontbijtmuffin met ham en ei

ontbijtmuffin met ham en ei

ontbijtmuffin met ham en ei product foto
  • Ingredienten:

  • 1 el olijfolie
  • 6 champignons, in plakjes
  • 4 plakken achterham
  • 4 el belegen kaas, geraspt (Klaverland)
  • 2 el vriesverse erwtjes, ontdooid
  • 4 kleine eitjes
  • 6 sprietjes bieslook, fijngehakt
  • EXTRA muffinvorm, ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180ºC. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de champignonplakjes onder voortdurend roeren goudbruin.
Bekleed 4 holtes van de vorm met achterham. Verdeel de kaas erover en vervolgens de erwtjes en plakjes champignon. Houd 4 plakjes champignon achter ter garnering. Breek in elke holte een eitje.
Plaats de vorm in de oven en bak de eitjes in circa 15 minuten gaar. Bestrooi vlak voor serveren met fijngehakte bieslook, peper en zout naar smaak en garneer met een plakje champignon en een paar erwtjes.
Variatie
Vervang de bieslook door verse dragon.
Menugang
Ontbijtgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 12 g
  • koolhydraten
  • 1 g
  • vet
  • 13 g
  • Kcal
  • 170
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie